Заповіт та рідня: хто може претендувати на спадщину

Звичайно, ось ваш переклад та редагування статті українською мовою:

Відсутність у заповіті серед переліку спадкоємців близької людини трапляється часто. Заповідач за різних життєвих обставин та на свій розсуд збільшує чи зменшує коло осіб, які можуть на щось розраховувати.

Проте завдяки цивільному законодавству деякі члени сім'ї все ж можуть розраховувати на обов'язкову частку у спадщині, навіть якщо в останню волю спадкодавця вони не були включені.

Неповнолітні, непрацездатні повнолітні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом.

Розмір обов'язкової частки у спадщині може бути зменшений судом з урахуванням відносин між цими спадкоємцями та спадкодавцем, а також інших обставин, що мають істотне значення.

До обов'язкової частки у спадщині включається вартість речей звичайного домашнього вжитку та обстановки, вартість заповітного відмови, встановленого на користь особи, яка має право на обов'язкову частку.

Будь-які обмеження та обтяження, встановлені у заповіті для спадкоємця, який має право на обов'язкову частку у спадщині, дійсні лише щодо тієї частини спадщини, яка перевищує його обов'язкову частку.
Нові Старіші