Коли потрібно обрізати дерева

Експерти пояснили, коли власникам дач та приватних будинків потрібно обрізати дерева

Досвідчені садівники знають, що дуже важливо своєчасно обрізати дерева. Експерти роз'яснили, коли це потрібно робити, щоб не зашкодити врожаю та отримати позитивний ефект.

Важливо зазначити, що дерева обрізають, зокрема, для збільшення врожайності. Саме завдяки цій процедурі вони отримують більше світла та тепла від сонця. Крім того, дерево після обрізки виглядає набагато краще. Водночас, стовбур та верхівка будуть розвиватися рівномірно, а також зменшується кількість хвороб та шкідників.

Обрізати дерева можна протягом року. Однак важливо враховувати, яка це культура. Наприклад, на початку березня починають обрізати молоді ядерні дерева: це яблуні, груші тощо. Вже у квітні обрізають молоді кісточкові дерева: це абрикоси, черешні, вишні.

Пізньою весною та на початку літа починають обрізати старі дерева. Це робиться або під час їх цвітіння, або після цього. Завдяки такій процедурі садівники обмежують розміри крони, а також послаблюють процеси наступного розміру пагонів.

Водночас експерти радять проводити обрізку влітку, якщо, наприклад, це рано плодоносні дерева. Це може допомогти збільшити врожай наступного року. Зокрема, така санітарна обрізка допомагає покращити обмінний процес рослини, а також знищувати рівень травматизму.
Нові Старіші