Державні виконавці зможуть блокувати рахунки боржників

Мін’юст розширить функції нотаріусів та державних виконавців, дозволяючи їм накладати арешт на майно боржника.

Про це розповів начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Кирило Міненко.

З цікавих нововведень, що плануються, встановлюється активна взаємодія державних виконавців з реєстрами. Тобто, щодо системної взаємодії між банком та Державною виконавчою службою, державний виконавець зможе накласти арешт на майно боржника.

Це спонукатиме боржника виконувати зобов’язання, щоб кредитор отримав ті кошти, на які він має право, за рішенням суду або за договором, наприклад, якщо був виконавчий напис нотаріуса. Ми працюємо над тим, щоб коло банків було розширено. Тепер ми спілкуємося з Національним банком України, щоб запровадити таку систему як на державні банки, так і на комерційні банки в обов’язковому порядку, - наголосив Міненко.

Окрім цього, Кирило Міненко розповів про проект, який надасть реєстраторам можливість реєструвати у системі Мін’юсту судові рішення.

Додатково, ще проекти щодо реєстрації рішень суду реєстраторами у системі Міністерства юстиції та обміну документами між судовою адміністрацією та Мін’юстом. Тобто рішення суду – воно автоматично потрапляє реєстратору, реєстратор автоматично його виконує та реєструє. Ця процедура відбуватиметься максимально автоматизовано, через шляхи взаємодії між судовою гілкою влади та виконавчою гілкою в особі Міністерства юстиції України, – повідомив він.

агентство нерухомості Кривий Ріг, ріелтор

Нові Старіші