Як вибрати квартиру у Кривому Розі. Поради для пошуку житла

Щоб купити комфортне житло, слід докласти зусиль та вивчити всі фактори, які впливатимуть на проживання в ньому. Експерти проаналізували, як обрати квартиру на вторинному ринку та не помилитися: що впливає на комфортне життя в помешканні та на що звернути особливу увагу при його виборі.

  1. Вдале розташування району. Якщо ви працюєте в центрі міста, а квартиру розглядаєте на околиці, ймовірність того, що вам сподобається добиратися на роботу та назад через півміста, не дуже висока. Або, скажімо, ваше житло знаходиться далеко від важливих локацій (наприклад, далеко від батьків, яких часто відвідуєте).

Читайте також: Незвичайний декор дитячих кімнат

Обираючи квартиру, врахуйте відстані, які доведеться щоденно долати в переїзді з одного району міста в інший. Вдале розташування для проживання той, який не віддаляє вас від місць, де ви часто буваєте. Адже дорога туди і назад буде “красти” час.

  1. Розвинена соціальна інфраструктура. При виборі квартири варто вивчити, чи є поблизу багатоповерхівки важливі об’єкти:
  • медичні заклади (поліклініки, медичні центри, лікарні);
  • освітні заклади (дитячі садки, школи, гімназії);
  • торговельні заклади (магазини, ринки, супермаркети).

Медична, продовольча та освітня складові інфраструктури надзвичайно важливі для комфортного проживання. Вони повинні бути близько.

  1. Благополучна екологічна зона. Чисте повітря навколо – це пріоритет у виборі житла. Часто в екологічно неблагополучні райони заманюють покупців нерухомості більш низькими цінами. Але чи варто дихати промисловими викидами та боятися трохи відкрити вікно? Пройдіться по навколишній території та подивіться, чи не працюють поблизу промислові підприємства, які псують екологію. Адже, незважаючи на низьку ціну квартири, жити в такому оточенні некомфортно.

  2. Достатня прибудинкова територія. Якщо на одного мешканця багатоповерхівки в середньому відведено 7 метрів прибудинкової зони, вашим дітям буде де грати. Це “золотий” критерій розмірів території навколо багатоквартирного будинку. Для комфортного життя прибудинкова територія повинна бути достатньою.

  3. Наявність парковки. Для власників авто місце для паркування – необхідність: не потрібно думати та шукати, де залишити машину. Якщо на парковці знайдеться місце для 2 автомобілів від однієї квартири – це кращий варіант. Втім, паркомісце для одного авто – також чудово.

  4. Загальна безпека будинку. Задумайтеся, чи купувати квартиру там, де будинок – як прохідний двір: може увійти кожен бажаючий. Домофон – елементарний засіб для покращення загальної безпеки в будинку. Крім того, тепер ОСББ встановлюють у багатоповерхівках домофони та камери відеоспостереження. Безпека в будинку – це плюс до вашого комфортного життя.

  5. Якість будівельних матеріалів. Енергоефективність будинку. Багатоповерхівка з цегли, керамоблоку або газоблоку має однозначну перевагу перед панельними будинками. Якість матеріалів, з яких побудований будинок, продовжує тривалість житла. Водночас зверніть увагу, чи оснащена багатоповерхівка енергоефективними конструкціями, адже утеплення будинку, автономне опалення або “зелені технології” допоможуть істотно економити на оплаті за спожиті енергоресурси.

  6. Злагоджена робота комунікаційних систем. Для комфортного життя потрібна безперебійна робота комунікаційних складових. Якщо у багатоповерхівці є неполадки з комунікаціями, вони торкнуться і вас. Обираючи квартиру, поцікавтеся у мешканців, налагоджена чи в будинку робота комунікаційних систем.

Нові Старіші