Уряд визначив порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян

Уряд визначив порядок звільнення від сплати пенсійного збору для громадян, які купують житло вперше або стоять у черзі на отримання житла.


Кабінет Міністрів України схвалив рішення про скасування пенсійного збору при першій покупці житла. Про це на засіданні у середу, 23 вересня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.


**Додатково:** В Україні оновлено правила реєстрації дітей.


"Ми прагнемо, щоб українці мали змогу купувати житло за доступними цінами. За сьогоднішнім рішенням, уряд встановив механізм звільнення від сплати пенсійного збору для тих, хто купує житло вперше або очікує на отримання житла," – поділився Шмигаль.


За його словами, це рішення дозволить зменшити витрати на придбання житла. Окрім того, уряд продовжує працювати над зниженням ставок за іпотечними кредитами.


"Вже нині маємо пропозиції, які відповідають обіцянкам президента України, з іпотечними ставками 10% та нижче," – додав Шмигаль.


Як відомо, раніше при укладанні угоди купівлі-продажу нерухомості у нотаріуса, покупці сплачували 1% від вартості об'єкта у вигляді збору до Пенсійного фонду.

Нові Старіші