Ціни на нерухомість не обвалятимуться. Прогнози експертів

Ось перекладений та відредагований варіант статті:

Зниження вартості нерухомості у великих містах України протягом 2015 року може скласти 10% у доларовому еквіваленті, але, за словами експертів, краху ринку чекати не варто. Такі дані були опубліковані Асоціацією експертів з нерухомості, повідомляє «Гроші Плюс».

Аналітики вважають, що індексація вартості квадратного метра на первинному ринку не вплине на зниження цін. Таким чином, продавці на вторинному ринку мають можливість утримувати рівень цін.

За словами А. Пилипчука, керівника Комітету навчання та сертифікації, протягом минулого року ціни на ринку нерухомості України знизилися на 20% у доларовому вираженні та зросли приблизно на 60-80% у гривневому еквіваленті. Також представники Асоціації розповіли, що на ринку достатньо платоспроможних покупців, але всі вони чекають більш вигідних умов угоди.

Пилипчук також зазначив, що динаміка ринку нерухомості багато в чому буде визначатися економічною та політичною ситуацією в країні. Що стосується рівня продажів, прогнози залишаються песимістичними. Темпи падіння продажів дещо сповільнилися, і це вже є позитивним знаком, впевнені експерти.

Нові Старіші