Типи та характеристики квартир у Кривому Розі

На вторинному ринку продається велика кількість квартир, які називаються “хрущовка” або “чешка”. Багато хто не знає про значення цих назв, чим вони відрізняються одна від одної та які мають характеристики. Нижче ми детальніше розглянемо кожен з типів квартир, які можна зустріти на вторинному ринку.

Типи квартир

Щоб зрозуміти принципові відмінності між різними типами квартир, необхідно враховувати такі основні характеристики, як:

  • загальна площа квартири;
  • час будівництва будинку;
  • висота стель;
  • наявність ліфтів;
  • матеріали, з яких будувався будинок та багато інших особливостей.

Сталінки

Не важко здогадатися, що свою назву квартири даного типу отримали через період будівництва - при правлінні Сталіна. Незважаючи на їх старість, вони вважаються житлом практично елітного рівня, завдяки квадратурі та місцерозташуванню.

Сталінки були побудовані в період з 1953 по 1963 рік у центральних частинах міста з цегли. Висота стель становить 2,8–3 метри, площа кухні від 9 квадратних метрів. Площа однокімнатної квартири становить близько 40 кв.м., двокімнатної – до 55 квадратів і трикімнатної - 75 - 85 м².

Типы и характеристики квартир в Кривом Роге

Хрущовки

Будинки будувалися з 1957 по 1974 рік. Відмітною особливістю хрущовок є п’ятиповерхові будівлі з цегли, деякі з них - панельні. У будинках не передбачені ліфт та сміттєпровід.

Це квартири економ-класу з не дуже високими стелями – до 2,5 метрів, з маленькими кухнями - до 6 квадратних метрів.

Типы и характеристики квартир в Кривом Роге

Малогабаритні квартири

Малогабаритні квартири легко впізнати - вони знаходяться у панельних 9-поверхових будинках. На одному поверсі розташовано по 6 квартир. Іноді такі квартири можна зустріти у п’ятиповерхових будинках.

Полька

Будівництво квартир велося за польським проектом з 1970 по 1980 рік. Висота стель - 2,65 метра, площа кухні до 7 квадратних метрів. Загальна площа однокімнатних квартир становить 35 кв.м., двокімнатних - 44 кв.м., трикімнатних - 65 кв.м., чотирикімнатних - 70 кв.м. У всіх квартирах є балкони, які можна застеклити.

Чешки

Квартири «Чешки» були побудовані у 70-х–90-х роках за чеським проектом. У більшості випадків - це дев’ятиповерхові будинки, однак зустрічаються і 12-поверхівки. Від поляків чехи відрізняються трохи більшими площами квартир.

Висота стель у панельних будинках становить - 2,65 метрів, а площа кухні до 7 м². Загальна площа однокімнатної квартири - 32 кв.м., двійки - 44, трикімнатної - 64 і чотирикімнатної - 89 кв.м. Усі квартири з балконами, а у чотирикімнатній їх аж 3.

Чотирнадцятиповерхівки та поліпшенки

Назву квартири отримали за комфортне планування. Вони представлені у будинках з 9, 10, 12, 14 і 16 поверхами, які будувалися з початку 70-х до 90-х років.

Стелі у таких квартирах становлять 2,7 метра, кухні більш просторі порівняно з чешками, коридор більший, є лоджії. За бажанням можна розширити площу кімнати за рахунок лоджії.

Типы и характеристики квартир в Кривом Роге
Мітки: Види квартир у Кривому Розі
Нові Старіші