Яким бачать свій ідеальний будинок два мільйони людей

Дуже багато хто хоче мати свій будинок.  Але лише одиниці уявляють, яким він має бути.

 Нещодавно шведські архітектори провели титанічну роботу та проаналізували побажання 2 мільйонів людей щодо свого майбутнього будинку.  В результаті народився концепт, який ми хочемо вам показати.

 Hemnet – популярний шведський ресурс для купівлі та продажу житла з 2,6 мільйонів унікальних відвідувачів на тиждень.  З моменту створення сайту в 1998 році через нього було здійснено понад мільйон угод.  Сьогодні 85% усієї купівлі-продажу житлової нерухомості у Швеції припадає саме на нього.  Відчули масштаб?

 Як і інші подібні ресурси, Hemnet дозволяє швидко та зручно підібрати житло за своїм смаком за допомогою низки критеріїв: площі, кількості кімнат, санвузлів та іншого в тому ж дусі.  І саме ці цифри, перемикачі та галочки були вивчені власниками сайту, щоб зрозуміти переваги середньостатистичного шведа.  До речі, в результаті база даних містила 200 мільйонів кліків!

 Отриману інформацію було передано до рук Tham & Videgård, крутого архітектурного бюро, чиї творці і створили комп'ютерний макет ідеального будинку.

 Отже, «півтораповерховий» будинок площею 120 м 2 має просту прямокутну форму, а його ребристі фасади виконані з дерев'яних рейок, пофарбованих у відомий фалунський колір.  Цей традиційний темно-червоний колір вже багато століть використовується для фарбування скандинавських будов.  Консервативні шведи тут не стали відступати від традицій, проте не обійшлося і без впливу міжнародних ідеалів енергетично та економічно ефективного будівництва, що дозволяє швидко звести будинок.  Дизайн Hemnet Home максимально використовує природне світло та створює відчуття простору у всіх приміщеннях.
Каким видят свой идеальный дом два миллиона человек

Будинок поділений на чотири кімнати та кухню.  Остання включає їдальню і має висоту двох поверхів.  Частково закрита тераса на даху може бути легко перетворена на додаткову кімнату або зимовий сад.

Каким видят свой идеальный дом два миллиона человек

В обробці кухні, як і всього будинку, активно використовуються натуральні матеріали, наприклад камінь.  Колірне оформлення не бризкає яскравими химерними фарбами і виконане у світлих тонах.

Каким видят свой идеальный дом два миллиона человек

Стримані відтінки характерні для кімнат відпочинку: сірі або бежеві предмети інтер'єру та білі стіни.  У будинку обладнано камін або кам'яна пічка.

Каким видят свой идеальный дом два миллиона человек

Що стосується ванної кімнати, то її стіни облицьовані кахлем, а на підлозі - клінкерна плитка, яка надає відчуття тепла і вдало гармонує з фалунським кольором зовні.  Важливо, що приміщення має великий отвір у стелі, що наповнює його природним світлом.  У будинку є і гостьовий санвузол з душовою.

Каким видят свой идеальный дом два миллиона человек

Крім рендерів, архітектори не поскупилися і на плани поверхів.  У поясненні до них зазначено, що Hemnet Home має гнучку конструкцію, яка може бути легко адаптована до потреб господарів.  Наприклад, якщо сім'я стає більшою, додаткова кімната може бути створена шляхом додавання другого поверху над кухнею.
Каким видят свой идеальный дом два миллиона человек

Звичайно ж, будинок оточений зеленими насадженнями, які не тільки допомагають розслабитися в рідному кутку, а й частково забезпечують приватність життя, приховуючи ваші пікніки в домашньому одязі від чужих очей.

 Вартість Hemnet Home починається від 330 000 доларів, а будівництво перших будинків заплановано на 2016 рік.


 А ви взяли б цей макет за основу свого майбутнього будинку?
Нові Старіші